Gruusialainen kaalivuoka
Alkuperäinen ohje
500 g kaalia (valkokaalta)
(n. 300g jauhelihaa) <-Tämä, jos haluaa lihaisan version
1,5-2 dl vettä
1 iso tai pari pienempää sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 mauste- tai suolakurkku tai kurkkusalaattia
1 - 2 prk (á 70 g) tomaattipyrettä
1 prk (120 g) smetanaa tai turkkilaista jogurttia
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
0,5-1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl suolaa
mustapippuria
Päälle
1,5 dl emmentalia tai mitä tahansa juustoa
- Voitele uunivuoka.
- Suikaloi keräkaali.
- Laita suikaleet kattilaan veden kanssa ja kuumenna liedellä, kunnes vesi kiehuu.
- Hauduta 15 minuuttia. Sekoita välillä.
- Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Tee kastike marinoitumaan.
- Paista jauheliha, jos laitat sitä joukkoon.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Lisää kattilaan kaalien joukkoon.
- Jatka hauduttamista vielä 5 minuuttia.
- Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot tai kurkkusalaatti kaali-sipuliseokseen.
- Sekoita kaikki loput täyteainekset myös kattilaan.
- Kaada täyte voideltuun vuokaan.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun kaalivuoka on saanut hieman väriä.
VINKKI! Tähän sopii hyvin sekaan n. 300g jauhelihaa. Tulee täyteläisempi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Uusi blogi löytyy osoitteesta virva.net Tervetuloa sinne!