Islantilainen joulukakku


Noin 15 hengelle

1 kuppi vaaleata sokeria
3/4 kuppia voita
2 munaa
3/4 kuppia maitoa
1/2 tl sitruunaleivonta-aromia
1/2 tl jauhettua kardemummaa

2,5 kuppia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


1/2 kuppia rusinoita


1. Lämmitä uuni 175°C.
2. Voitele 25cm vuoka.
3. Sekoita ilmavaksi voi ja sokeri.
4. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen.
5. Sekoita joukkoon maito, sitruunaleivonta-aromi ja kardemumma.
6. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
7. Lisää jauhot taikinan joukkoon ja sekoita.
8. Laita hieman jauhoja rusinoiden joukkoon, sekoita.
9. Lisää rusinat taikinaan ja sekoita.
10. Laita taikina paistoastiaan.
11. Paista 175°C 55-60 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit